markenvard_black.png

Må bättre på jobbet - 5 bästa apparna

Publicerat av Markenvard

Trött redan vid tio på förmiddagen? Stressad och ont i axlarna? Vi har botaniserat i App Store och hittat apparna som hjälper dig till en friskare och mer produktiv arbetsdag!

Bättre fokus med Pomodoro-metoden

Många bollar i luften i all ära, men visste du att multitasking både ökar din stressnivå och sänker din produktivitet? När man gör flera saker samtidigt tror man lätt att man är produktiv, men enligt forskningen får man mer gjort när man koncentrerar sig på en uppgift i taget. Appen Focus Booster bygger på den väl beprövade Pomodorotekniken och hjälper dig att hålla koncentrationen på en uppgift i taget. Focus Booster hjälper dig att arbeta i korta, fokuserade pass och att ta pauser ofta. Testa - du kommer att bli förvånad över hur mycket du får gjort!

 www.focusboosterapp.com

En god vana

Har du lagt dig till med dåliga vanor? Vare sig det gäller mat, sömn eller träning så hjälper appen Way of life dig att effektiv bryta dina gamla vanor och istället skapa nya och sunda rutiner. Du sätter dina egna mål, och så hjälper appen dig att ha koll på att du når dem. Med färgglada diagram mäter dina framsteg hjälper Way of Life dig att hålla motivationen levande, ända in i mål.

wayoflifeapp.com

Upp och stå!

Att allt för mycket stillasittande är skadligt i längden är vi nog alla eniga om. Långa stunder i skrivbordsstolen ökar riskerna för allt från åderbråck och blodproppar till övervikt och hjärtproblem. Med appen Stand Up blir du regelbundet påmind om när det är dags att sträcka på benen. Du väljer själv med vilka intervaller du vill få en notifikation, och appen känner av var du befinner dig och påminner bara när du faktiskt sitter ned vid ditt skrivbord.

http://www.raisedsquare.com/standup/

Det berömda vardagspusslet

Att få vardagen att gå ihop är en utmaning för många, som kan skapa stress både under och efter arbetstid. Med hjälp av appen Cozi Family Organizer håller du enkelt koll på allt ifrån aktiviteter och födelsedagar till barnens scheman och shoppinglistor, så att du aldrig riskerar att missa viktiga möten eller mjölk till frukosten igen.

www.cozi.com

Hitta lugnet

Mät din stressnivå och hitta ditt “zen” med hjälp av appen Pip Stress Tracker. En liten monitor som du fäster på fingertoppen registrerar din kropps stressreaktioner och lagrar dem i appen. Genom att synliggöra och bli medveten om dina stressmönster blir det lättare att förebyggas stress i vardagen och att skapa förutsättningar för att må bättre. Appen hjälper dig både att minska stressen och att hantera den med hjälp av olika avslappningsprogram.

 www.thepip.com

 

 

 

 


Publicerat av Markenvard

Låt oss veta vad du tyckte om det här inlägget.

Publicera din kommentera nedan