markenvard_black.png
vi tycker krönika kommunikation Design

Template ersätter design

Publicerat av Paulina Petersen

paulina_illu

Jag är inne på min första vecka som praktikant på Markenvard reklambyrå, utav tio. De här första dagarna har varit ungefär som jag förväntat mig; väldigt roliga och med mycket nya intryck. Jag har försökt observera och ta in så mycket som möjligt av allas olika roller här på kontoret, art director, copywriter, projektledare och creative director. Jag kan tydligt konstatera en sak efter fyra dagar och det är att ordet content är det ord som florerar runt mest här. Innehåll och det är viktigt. Det ska skapas innehåll för kunden, innehållet ska vara anpassa för kunden och innehållet ska ge värde för kunden, en massa innehåll alltså. 

Ett ord som förvånansvärt nog inte har dominerat flödet här på byrån är design. Template däremot, det är ordet som verkar vara den potentiella ersättaren. En template är en färdig mall för t ex en sajt och denna mall kan hjälpa till att effektivisera arbetet för det sparar massor med tid. En användbar mall kan återanvändas. Denna effektivisering kan göra att designarbetet blir sekundärt i den digitala kommunikationsprocessen. En snygg design kan ersatts av en snygg mall. Samtidigt som de uppfyller samma funktion. En användbar mall är genomtänkt, anpassad och tillgänglig och självklart visuellt tilltalande. Men en mall kan vara mer effektiv då den ger mer tid till att fokusera på att utforma relevant och unikt innehåll som fångar kunders intresse. Vilket leder oss in på det som blir det primära i kommunikationsprocesser; att förstå kunden.

Det pratas om ett skifte i marketing, från traditionell till digital men även en ny spelplan som uppkomsten av sociala medier och mobil kommunikation satt grunden för. Den nya spelplanen innebär stora nätverk och tillgänglighet över alla gränser, och ett större brus. Därför behövs det läggas fokus på analys för att förstå kunden och på så sätt skapa engagerande, personligt, relevant och unikt innehåll. För att förstå kunden behöver du lära känna kunden och det tar tid. Den tiden har du vunnit genom att utnyttja användbara templets. 

 

 


Publicerat av Paulina Petersen

Låt oss veta vad du tyckte om det här inlägget.

Publicera din kommentera nedan

Relaterade inlägg

 september 28, 2016

Markenvard i expertpanel