markenvard_black.png
digital marknadsföring

Vikten av Responsiv webdesign

Publicerat av Markenvard

Sedan ett par år har ett nytt buzz-word dykt upp i marknadsförings och hemsidesammanhang. Responsiv webdesign är ordet som kastas runt konferensbordet när det är dags att visa vem som vet och kan. Ordets innebörd som sådant är inte svårt att förstå. Det handlar om att tillhandahålla ett bra UI och behaglig UX för besökaren – även om han eller hon använder sig av en av världens över 2 miljarder mobila enheter (2016). Den som någon gång halat upp sin iphone ur fickan och hamnat på en hemsida som fungerar som en miniatyr av fullskärmsversionen vet att besöket blir kort.

Det är allvarligt för det företag som vill dra nytta av sin hemsida för att skaffa kunder och sälja sina varor eller tjänster. Inte nog med detta. Redan 2015 lanserade Google nya sökmotoralgoritmer vilka tar hänsyn till en websites mobila närvaro och rankar den i sökningar därefter. Eftersom över 60% av alla websökningar nu kommer från mobila enheter gäller det att:

• Besökaren kan läsa innehållet utan att zooma

• Att klickbara ytor är stora nog att använda

• Att ingen horisontell skrollning är nödvändig


Med en responsiv layout
för din hemsida ger du användare och besökare en konsekvent upplevelse oavsett på vilken typ av enhet han eller hon för tillfället befinner sig på. Det tvingar dig att säkra att det innehåll du publicerar på din hemsida är genomtänkt och strukturerat så att mobila besökare får ta del av den mest avgörande och viktiga informationen. De nya algoritmerna säkerställer att en mobilvänlig och responsiv hemsida rankas högre och blir mer synlig än icke-responsiva sidor. Det vill säga att en responsiv hemsida alltid kommer ovanför en icke responsiv hemsida i alla sökningar. Har du en responsiv hemsida har du fortfarande ett försprång gentemot de andra. Det finns fortfarande en hel del företag, vissa väldigt stora, som än i dag inte har en responsiv och mobilvänlig hemsidedesign. Se till att skaffa och hålla ett försprång i synlighet och försäljning genom att göra din hemsida responsiv.

 

Är din hemsida responsiv? 

Låt oss ge förslag på hur din hemsida kan bli ännu bättre.

Kontakta oss


Publicerat av Markenvard

Låt oss veta vad du tyckte om det här inlägget.

Publicera din kommentera nedan

Relaterade inlägg

 maj 3, 2017

Attrahera nya kunder med sociala medier